Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Οι "ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ" ξαναχτύπησαν...

ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΗ (ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΦΑΓΗΤΟΥ)


Είμαστε πιο θυμωμένοι από ποτέ και οργανώσαμε ένα φωτογραφικό δρώμενο στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την καθημερινά εντεινόμενη ανέχεια, μέχρι τα όρια της λιμοκτονίας, των συνανθρώπων μας.

Όλοι γινόμαστε μάρτυρες ανήμπορων ανθρώπων κάθε ηλικίας που ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε, ακούμε στις ειδήσεις για μαθητές που λιποθυμούν στα σχολεία από την ασιτία... Στο άλλο άκρο κάποιοι έχουν την πολυτέλεια και την αναίδεια να πετούν χρήσιμα φαγητά στα σκουπίδια...

(....και τώρα που ακούγεται ότι το κράτος θέλει να απαγορέψει την προσφορά συσσιτίων από φορείς που δεν έχουν την έγκρισή του, θα πρέπει όλοι μαζί κάτι να σκαρφιστούμε. Μπορεί το "Κρυφό Σχολειό" να ήταν μύθος, αλλά το "Κρυφό Συσσίτιο" το βλέπω νάρχεται...)




Το σύστημα για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει (να διαιωνίζει αυτή την κατάσταση εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο) είναι αναγκασμένο να περιθωριοποιεί όλο και περισσότερους ανθρώπους. Στην αρχή τις ευαίσθητες ομάδες και άτομα, αλλά, όπως είναι αδηφάγο και ζώντας απ’ τις αντιφάσεις του, «τρώει» και τα ίδια, τα υπόλοιπα, παιδιά του, αυτούς στους οποίους στηρίχτηκε.


Είναι καιρός ν’ αλλάξουμε ρότα. Να προωθήσουμε την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την συντροφικότητα, τη χαρά της δημιουργίας, την ανιδιοτελή προσφορά. Και όπως έλεγε ο Λέων Τολστόι : “Για ν' αλλάξουμε τον κόσμο, πρέπει ν' αλλάξουμε πρώτα τον εαυτό μας”.
ΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ
ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ



Η νέα δράση των «ΘΥΜΩΜΕΝΩΝ» έγινε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 2μμ, στη γωνία Αριστοτέλους και Βλάλη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου