Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Contrast

Θα συμμετέχω και σας καλώ όσοι μπορέσετε να έρθετε φύλοι μου σε μία έκθεση του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
Στα πλαίσια της:
2ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης: Contrast / Αντίθεση
επιμέλεια: Βασίλης Καρκατσέλης.
Γκαλερί Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης
Λεωφόρος Στρατού 2Α, τηλ. 2310821231
Εγκαίνια: Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στις 20:00
Διάρκεια: 9 – 31 Ιανουαρίου

Ώρες Λειτουργίας
Δευτ. - Παρ. 10:30 - 13:30 και 18:00 - 20:00
Σαβ. 10:30 - 13:00
Κυρ. κλειστά

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ
(Έρημη χώρα - ΚΡΙΣΗ-μοι καιροί)
Το θέμα της νέας έκθεσης, με τον παραπάνω τίτλο, δόθηκε για να βρουν την ευκαιρία να μιλήσουν οι φωτογράφοι εξωαισθητικά, να έχουν λόγο για μία μη φορμαλιστική φωτογραφία, να εκφραστούν πολιτικά. Για να τους δοθεί η ευκαιρία να πάρουν θέση με το έργο τους πάνω σε αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα, να πουν την άποψή τους για τους δύσκολους καιρούς που περνάμε, για την αλλαγή στις μεταξύ των ανθρώπων σχέσεις που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια, για την ευτέλεια της δημόσιας ζωής, την καταβαράθρωση των πολιτιστικών αξιών και γιατί όχι, για την αντίσταση στην κρίση αυτή που αρθρώνεται, όταν αρθρώνεται .
Το αποτέλεσμα που θα παρουσιαστεί στη μεγάλη γκαλερί του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης είναι ακριβώς αυτό. Μία μεγάλη, σπονδυλωτή, αρθρωτή, ομαδική έκθεση που προσπαθεί να καλύψει με πολλά επιμέρους, όλα αυτά που θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι εγγράφονται στο κεφάλαιο χώρα, άνθρωποι και θεσμοί σε κρίση, μήπως και η τέχνη; Τα αντικείμενα, οι εγκαταστάσεις, τα τοπία, οι σχέσεις, οι καταστάσεις είναι κλειστές. Οι άνθρωποι αυτής της χώρας διαφέρουν από τα στερεότυπα των ξέγνοιαστων διακοπών. Οι αντιδράσεις και οι αγώνες μιας ελάχιστης μερίδας κατοίκων της, αυτών που δεν αφήνονται και προσπαθούν να σταματήσουν την κατηφόρα, δεν απουσιάζουν από την έκθεση, επίσης.
Φυσικά, ο κάθε φωτογράφος που συμμετέχει σε αυτήν, δίνει το δικό του περιεχόμενο στην έννοια κρίση – μοι καιροί, συνεισφέρει με τον δικό του τρόπο προσέγγισης στη διερεύνηση αυτής της χώρας και των προβλημάτων της και εκφράζεται με τη δική του φόρμα. Ας μην ξεχνάμε ότι το πολιτικό περνάει από το βαθύ προσωπικό.

υγ Ελπίζω να σας δω εκεί και να τα πούμε από κοντά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου